We are pretty much pushing our boundries with the type of content we prepared for this week. We’d like to open up to you and share the thinking we hold on these various but important topics. We know that this affects many women around the world, and we would like to assure you, Dear Fanna Women, that you are never alone, no matter what. Your FANNA Family is here to help you overcome all your fears and to help you stand up tall and stronger than ever. Hope you find this writing as exciting as we do!

If you are already a #FANNAWOMENMEMBER and If you wish to share your story and inspire others, please feel free to upen up a conversation in our private Facebook group, whenever you feel like it. Let the FANNA community become your family. Let us support you in all fields of life. Together we are stronger!

Click here to find out more about our Fanna Women Membership program and all the great benefits we have for you. 

Inspired by the Netflix series ’The Bold Type’ – we wanted to take the chance and share our thoughts on this important topics they covered in the 6th episode of the 1st season of the show, called ’The Breast Issue”. The series admirably tackles yet another issue that directly affects women. Have you watched it yet? Share your point of view with us! 

Our mission as a brand is to raise awareness and take social responsibility to encourage women to reach a higher level of self-acceptance and self-love. We believe that women should be able to do what they want with their bodies. We think that it is very importan to shed more light and education on the importance of having a good relationship with your body. This kind of mind-shift can facilitate love for yourself in ways you might not have considered previously. Speaking of which, “Free the Nipple” has become a global movement that encourages equality, pride and freedom. The movement poses a simple question – both men and women have nipples; why can’t women bare theirs? If you want to sexualize your body then it’s your choice, not one that should be made for you.

Social media’s response is a reflection of the way society views this specific issue. When a photo is removed of a topless woman, it is being communicated that female breasts are meant to be viewed for pleasure and entertainment only, otherwise should be hidden. We all know that boobs come in a variety of shapes, sizes, textures and colors, and we all know that media pushes the image that we are all to be perfect, ageless, hairless, shiny, fit, beautiful no matter what. But guess what? The truth is, that we are allowed to be hairy, menstruating, squishy and even naked if we want. None of thatmakes us less beautiful and none of that makes us less feminine or less of a human.

So what happens if you don’t wear a bra, you might ask? Well, it’s about time that you become comfortable with yourself! That’s why we decided to create a little challenge for you, where you choose to do a part of your daily routine but being braless. Please keep in mind, that even a little change can make a huge impact on your life. Challenge yourself even for 5 minutes daily and try it our for a week. Do your pole or yoga practice braless, cook your dinner braless, brush your teeth braless… simply free yourself. You might found it a little strange, but keep on going. Check in with yourself emotionally, write about it. Talk to us about it. Start a topic about it. Connect with yourself on a deeper and more meaningful level. Use the hashtag #freethenippleswithFANNA if you wish to share your thoughts on any social media platform.

We support bras and tops with no paddig, since we prefer comfort over anything else. Scroll through our website to find some comfortable and cute tops and bras for yourself. If you are not sure which bra or top is the perfect fit for you, please feel free to contact us. We are more than happy to help!

Some of the side effects of being braless:

 1. You will feel easy 
 2. You will most probably decide going braless. 
 3. You know that feeling at the end of the day when you take your bra off? Yea, you can basically feel like that all day, every day.
 4. Your tops will fit differently. This can be a positive or a negative effect, experiment it yourself!  Try on tops that will make you more confident. 
 5. Your back might start to hurt. The support that a bra offers is especially important for women with larger breasts. Without the support of the bra, you might feel discomfort or pain. Try out different bras that could give you a comfortable feeling while still offering some support. 
 6. People will most probably stare. Shift your perspective, let people get used to it. It is coming out of curiosity and not from a harmful place.

SZABAD MELLBIMBÓT MINDENKINEK

A határainkat feszegetve, de úgy döntöttünk, hogy a héten egy nagyon érdekes témával készülünk nektek. Szeretnénk a közösségi felületeinket értékes üzenetek közvetítésére használni, és éppen ezért úgy gondoljuk, már végleg itt az ideje, hogy különféle, fontos témáknak hangot tudjunk adni. Az eheti írásunk sokakat érintő témát fog magába ölelni, amiért különösen fontosnak tartjuk azt, hogy elmondjuk nektek, Drága Fanna Nők, hogy a FANNA közössége mindig a rendelkezésetekre áll, ha bármiről beszélni szeretnék. A privát csoportunkban nyugodtan kezdeményezhettek beszélgetést. Örömmel segítünk és motiválunk benneteket minden életbeli nehézség legyőzése érdekében. Reméljük, hogy izgalmasnak találjátok majd az írásunkat!

Ha már tagja vagy a FANNA Nők Facebook csoportjának, és úgy érzed, szívesen megosztanád a történetedet másokkal, mindössze annyit kell tenned, hogy megosztod a gondolataidat a privát Facebook csoportunkban és csevegést indítasz a közösségünk többi tagjával. Együtt sokkal erősebbek vagyunk! 

A FANNA tagsági programjáról és minden azzal járó előnyről ide kattintva olvashatsz bővebben.

A Netflix sorozat által ihletett írásunkban, meg szerettük volna ragadni az alkalmat, hogy megosszuk veletek a témához fűződő látásmódunkat. Az írásunkhoz fűződő tartalmat a ’The Bold Type’ című műsor 1. évad 6. epizódjában ( ’The Breast Issue’) nézhetitek majd meg. A sorozatnak ebben a részében egy olyan, folyamatosan felbukkanó témával foglalkoznak, ami a világon minden nőt közvetlenül érint a mai napig. Ha már láttad a sorozatot, oszd meg velünk a saját nézőpontodat!

Márkánk küldetése a társadalmi felelősség vállalás is, és a környezettudatosság mellett ösztönözni szeretnénk a nőket az önelfogadásra és az önszeretetre egyaránt. Fontosnak tartjuk a nyílt kommunikációt és azt, hogy mi nők, szabadon dönthessünk arról, miként viseljük a testünket és belülről jövő, őszinte, jó viszonyt ápolhassunk vele. A berögződött gondolkodásmódunk megváltoztatása nagy mértékben növelheti önmagunk iránt érzett szeretetünket, egy eddig még soha meg nem tapasztalt módon. Ennek apropójából, a világszerte ismert ’Szabadítsd ki a mellbimbót’ mozgalom az egyenlőséget, a büszkeséget és a szabadságot képviseli, erőt adva a nőknek, hogy legyőzzék a társadalom álltal formált elvárásokat. A legérdekesebb kérdés, amit a mozgalom foglalkoztat az az, hogy a férfiak és a nők egyaránt rendelkeznek mellbimbóval, de miért csak a nőknek kell ezt eltakarniuk és titkolniuk? A női idomokat igenis büszkén kell viselnünk. Itt az ideje, hogy törlődjön minden olyan ideál, ami kellemetlen a nők számára, és első számú tényezővé válhasson az, hogy mindenki a saját teste ura legyen. Elérkezett a kényelem és az önazonosság ideje. 

Mint ahogy azt már eddig is tudtuk, a közösségi média hatalmas erővel bír, és sajnos nem mindig a pozitív irányba bírálja el a dolgokat, hanem annál is inkább a társadalom nézetét tükrözi. Amint egy félmeztelen kép éri a közösségi oldalak felületét, legyen szó akár egy szoptatás közben készült fotóról, az azonnal törlésre kerül. Sokan zavarodottan állunk a dolog előtt, nem igazán értjük az üzenetet, amit a média közvetíteni próbál. Ezek szerint a női idomok csak olyan, zárt ajtó mögötti pillanatokban láthatóak, más különben rejtőzködni vagyunk kötelesek? A média a kifogástalan, tökéletes megjelenést közvetíti, miszerint mindannyian ránctalanok, szőrtelenek, fittek és szépek kell, hogy legyünk a nap 24 órájában. De őszintén, az élet nem ennyiből kell, hogy álljon. Az igazság az, hogy azért, mert szőrösek vagyunk, menstruálunk vagy éppen úgy érezzük, nem hordanánk szívesen melltartót, még nem leszünk kevésbé nőiesek, kevésbé értékesek vagy kevésbé emberek. 

Tehát, mi történik akkor, ha nem viselünk melltartót? Bizony elérkezett az idő, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben! Megragadva az alkalmat, úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy kihívást, amit a melltartó nélküli pillanatok jellemeznek majd. Válasszatok egy olyan napszakot, vagy egy mindennapi teendőt, amit melltartó viselése nélkül is könnyen el tudtok végezni. Legyen szó 5 percről, vagy egy egész délutánról, vacsora főzésről vagy egy fogmosásról, jóga vagy rúdtánc gyakorlásról…nem számít, a kis változások is hatalmas hatással lehetnek a mindennapi szokásainkra! Tegyétek próbára magatokat, szenteljetek egy hétig, minden napra pár melltartó nélküli pillanatot, és figyeljétek meg, hogy érzitek majd magatokat a hét végén. Próbáljatok meg egy mélyebb, érzékibb szinten kapcsolódni önmagatokhoz, figyeljétek meg érzelmi állapototokat. Vezessetek naplót erről az egy hétről, kezdeményezzetek beszélgetést a privát Facebook csoportunkban, vagy használjátok a #freethenippleswithFANNA megjelölést, ha úgy érzitek, szívesen megosztanátok a tapasztalatotokat a közösségi oldalak egyikén.

Márkánk a szivacs nélküli felsőket és toppokat képviseli, mert mi a kényelem fontosságában hiszünk. Ha egy kényelmes és dögös felsőre vágytok, webshopunk széles választékából biztosan találtok kedvetekre valót. Ha bizonytalanok vagytok a méretet és a szabást illetően, forduljatok hozzánk bizalommal. Örömmel segítünk a tökéletes termék kiválasztásában! 

Mire számíthattok a melltartónélküli pillanatokban? 

 1. Megkönnyebbültnek fogjátok érzeni magatokat
 2. Miután egyszer kipróbáltátok, valószínűleg végleg mellőzni fogjátok a melltartó használatát
 3. A felsőruházat máshogy fog állni rajtatok, mint eddig. Ne csalódjatok, inkább kísérletezzetek. Próbáljatok ki olyan felsőket, amik magabiztossá tesznek titeket!
 4. Esetleges hát fájdalmak is jelentkezhetnek, mivel a melltartó által nyújtott támogatás különösen fontos a nagyobb mellű nők számára. Ha melltartó hiányában kényelmetlenséget vagy fájdalmat éreztek, olyan melltartókat ajánlunk figyelmetekbe, amelyek kellő tartással és kényelemmel látnak el titeket. 
 5. Az emberek valószínűleg bámulni fognak. Ezekben a pillanatokban fontos eltekintenünk minden minket érő kellemetlen tekintettől, és szimplán hagynunk, hogy az emberek megszokják. Fontos tudni, hogy ezek a tekintetek pusztán a kíváncsiság művei, és nem rossz szándékból erednek. 

Recommended Articles

Leave a Reply